omgeving

In de omgeving van En Campagne is veel te zien en te doen: wandelen, fietsen (mountainbiken!), vissen, kanoën op de Vienne, een dagje strand aan de Lacs de Haute-Charente, Féeriland (leuk voor de kleintjes) en meer! We vertellen je er graag alles over. Hier vast een voorproefje (klik op de foto’s voor meer informatie).

Oradour-sur-Glane is het beroemde oorlogsdorp, waar de SS aan het einde van WO II 642 mensen vermoordde. Lees de blog van Karijn over haar bezoek met haar jonge gezin.

Confolens is een pittoresk, middeleeuws stadje, waar altijd iets te doen is:
In augustus is het festival “Danses et musique du monde“.
Verder kun je vanuit Confolens in een fietstreintje de oude treinroute volgen. 

omgeving van En Campagne

120 jaar terug in de tijd! Montrol-Senard is een idyllisch, gratis te bezoeken open lucht museum met o.a. een oud schooltje, een schoenmaker en een bakker. Zie ook dit artikel in Charente Libre met veel foto’s.

Marchés producteurs zijn marktjes waar lokale producenten hun vlees, groenten, slakken, kazen en huisgemaakte gebak verkopen. Er zijn kraampjes, drankjes en lange tafels, waaraan gegeten kan worden. Vaak is er live muziek.

Chassenon is de moderne naam van het Romeinse Cassinomagus, waar de meest indrukwekkende Gallo-Romeinse baden in Frankrijk zijn.

Het kasteel van La Rochefoucauld is één van de meest bezienswaardige kastelen van Frankrijk. Het is al meer dan duizend jaar in bezit van de familie La Rochefoucauld.

Angoulême is een mooie, gezellige oude stad, die bekend staat om het stripmuseum, de stripteken-academie en de vele muurschilderingen van bekende strips door de stad.