Camping kopen in Frankrijk

Een camping kopen in Frankrijk? Camping & Gîtes En Campagne staat te koop! Een goedlopend vakantiepark in Zuidwest Frankrijk, departement Charente net boven de Dordogne. Het bestaat uit een geclassificeerde *** camping, zeven gîtes (vakantiehuisjes), een restaurant, een speelterrein, jeu de boules banen, terrassen en een zwembad. Camping & Gîtes En Campagne heeft een zeer goede naam en veel terugkomers. Het bevindt zich op een geïsoleerde, rustige plek in de eerste uitlopers van het centraal massief. De heerlijke rust en ruimte wordt niet verstoord door enige geluidshinder, lucht- of lichtvervuiling. Door het gematigde zeeklimaat met invloed van de warme golfstroom is er weinig neerslag en schijnt de zon vaak, zo’n 2300 uur per jaar. De camping is geclassificeerd met drie sterren, de gîtes met twee sterren. Uiteraard zijn alle benodigde vergunningen, arrets préfectorales en classificaties voor het exploiteren van de camping en de gîtes aanwezig.

Gebouwen

In de voormalige 17e eeuwse boerderij zijn het woonhuis (volledig geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en een plavuizen vloer), het restaurant (52 couverts) met bar/receptie en professionele keuken, een sanitair unit, vijf gîtes (appartementen). Daarnaast zijn er twee boerenhuisjes, die zijn gerenoveerd tot gîtes. Natuurlijk hebben alle gîtes eigen sanitair en kookgelegenheid. In totaal staan in de gîtes 32 bedden. Het woonhuis bestaat uit een grote woonkamer (40 m2 en 4,5 meter hoog) met een open keuken en een open haard, de badkamer, kantoorruimte en twee ruime slaapkamers (eventueel uit te breiden naar drie slaapkamers). Buiten naast het restaurant is een terras met 65 couverts, bbq, houtgestookte pizza-oven en lounge banken. Tot slot zijn er diverse bijgebouwen, schuren, garages en een autobrug.

Omzet en overname

De laatste jaren werden camping en gîtes door ons tweeën gerund. Wij realiseerden samen een hoge omzet en dito resultaat in de maanden mei t/m september. De vraagprijs is onderhandelbaar en bedraagt € 574.500,- inclusief makelaarskosten (fai), excl notariskosten, overdrachtsbelasting, etc. Benodigd eigen vermogen € 350.000,-. Het betreft de volledige overname van de grond, opstallen, goodwill, reclame-uitingen, goede naam, website en inventaris. Vrij van huur, beslagen, lease-objecten, -constructies of andere bedrijfsvormen; alles is “en toute propriété” van de eigenaar.

Omzet vergroten

De omzet zou vergroot kunnen worden door:

  • Het hele jaar open te gaan met camping, gîtes en restaurant;
  • Jaarplaatsen te verhuren;
  • Glamping, lodge- en/of safaritenten te plaatsen;
  • De prijzen te verhogen;
  • Het restaurant maximaal te exploiteren;
  • Het aantal kampeerplaatsen te vergroten op het huidige terrein;
  • De camping uit te breiden (twee aangrenzende percelen zijn door de gemeente bestemd voor toerisme, maar nog geen eigendom).

Wil je onze camping kopen in Frankrijk, neem contact met ons op via info@encampagne.com of 0031615026975. We sturen je graag de uitgebreide prospectus toe. Of kom – na het maken van een afspraak – langs op Camping & Gîtes En Campagne in de Charente (departement 16). Je krijgt dan ook inzage in alle relevante stukken. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Wij vertrekken

Een camping kopen in Frankrijk… Veel mensen dromen van wonen, werken en leven in een nieuwe omgeving. Dichtbij de natuur, de zon en ver weg van de drukte, de stress. Wij, Alex en Hester, leven dat leven al 16 jaar op onze eigen camping in Frankrijk. Wij hebben een heerlijk leven op het Franse platteland, maar het avontuur trekt. We willen En Campagne verkopen, omdat we een nieuwe uitdaging hebben gevonden in Portugal. Wij vinden dat je emigreert omdat er iets aan je trekt. Niet omdat je ontevreden bent over je huidige leven. En dat je de plek moet kopen waar je zelf graag wilt wonen en daarna pas aan je gasten moet denken. Want je kunt de plek alleen succesvol aan je gasten verkopen als je er zelf gelukkig bent!

camping te koop, camping-te-koop