omgeving

Onze camping en gites liggen vlakbij het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane. Verder is er voor jong en oud genoeg te zien en te doen in de omgeving Charente-Limousine. Op de camping is daarover heel veel informatie beschikbaar. Hier kun je vast wat inspiratie opdoen.

WANDELEN EN FIETSEN

wandelen fietsen

Er zijn talloze wandel- en fietsroutes, die direct vanuit Essubras gedaan kunnen worden. Zo is het vanaf En Campagne 4 km lopen naar Butte de Frochet, een bijzonder natuurgebied. Grotere wandelroutes in de buurt zijn de GRP de la Mandragore (5-daagse wandelroute van 96 km), de GR 48 (48 km van Availles-Limouzine naar Rochechouart) en op 40 km de pelgrimsroute Santiago de Compostella. Voor fietsers is een fiets met minimaal 7 versnellingen en een redelijke fysieke conditie wel nodig.

MONTROL-SÉNARD

Montrol-Senard is een idyllisch plaatsje op 11 km van Essubras. Het is een gratis te bezoeken open lucht museum met bijvoorbeeld een oud schooltje, een schoenmaker en een bakker. Hier laat men zien hoe het leven op het platteland rond 1900 was.

ORADOUR-SUR-GLANE

camping en gites liggen vlakbij het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane

Onze camping en gites liggen vlakbij het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane, het wereldberoemde martelaarsdorp. Het is toegewijd aan de nagedachtenis van de 642 mannen, vrouwen en kinderen, die er door de Duitse SS op 10 juni 1944 zijn vermoord. Het dorp is gratis te bezoeken. Lees meer op wikipedia.

MARCHÉS PRODUCTEURS

Marché Producteurs

Op een “marché producteurs” verkopen lokale producenten hun vlees, groenten, slakken, kazen en huisgemaakte gebak aan de lokale bevolking en aan bezoekers. Er zijn kraampjes, drankjes en lange tafels, waaraan gegeten kan worden. Vaak is er live muziek.

FÉERILAND

feeriland

Op een half uur rijden ligt Féeriland. In Féeriland kun je met het hele gezin uren plezier hebben in een miniaturenwereld, de watertuin met reuzenbamboes en in de speeltuin met springkussens en familie-spelletjes. Er is ook een ontspanningsruimte met mini-snack in juli en augustus.

KANOËN OP DE VIENNE

Op 23 km van En Campagne kun je kanoën en kayaken op de rivier de Vienne. Vanaf de camping in Exideuil naar Manot is een tocht van ong 2,5 uur. In Manot word je opgehaald en teruggebracht naar Exideuil.

LACS DE HAUTE CHARENTE

plage guerli

Les lacs de Haute-Charente liggen op 32 km van Essubras. Ze hebben een oppervlak van 350 ha. en mooie zandstranden. Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, surfen, waterfietsen, kanoën en zeilen.

CONFOLENS

In het pittoreske, middeleeuwse Confolens wordt ieder jaar in augustus het festival “Danses et Musiques du Monde” gehouden. Allerlei bands, orkesten, dansgezelschappen en straatartiesten van over de hele wereld treden op.
Verder kun je vanuit Confolens in een fietstreintje de oude treinroute volgen. Een mooie manier om te genieten van de prachtige omgeving.
Vijf kilometer stroomopwaarts ligt Saint-Germain-de-Confolens. Vanaf de mooie kasteel-ruïne heb je een adembenemend uitzicht over de vallei. In het hoogseizoen worden hier spectaculaire roofvogelshows gehouden.

CHATEAU DE LA ROCHEFOUCAULD

Rochefoucauld Chateau

Het kasteel van La Rochefoucauld wordt beschouwd als één van de meest bezienswaardige kastelen van Frankrijk. Het is nog altijd en al meer dan duizend jaar in bezit van de familie La Rochefoucauld. Volgens de legende waren de geesten er rond van de fee Melusine (die zich van de top van een toren wierp) en die van de stichtende familie. Het kasteel is 10 maanden per jaar te bezoeken.